Over mij

Mijn naam is Marieke Schott, ik woon in Emmen samen met mijn vriend, een Zwitserse witte herder en twee Ragdolls.

Ik ben geboren met een passie voor dieren, mijn ouders wonen midden in het bos en hebben altijd allerlei dieren gehad; honden, katten, kippen, schapen, geiten, hangbuikvarken, konijnen etc.

 

Mijn liefde voor dieren is altijd een rode draad door mijn leven gebleven, ik ben hedendaags nog altijd met bezig met dier en natuur. Vooral honden hebben mij enorm aangetrokken, mijn ouders hebben namelijk altijd honden gehad. In 1997 kwam de eerste witte herder in mijn leven (ik was toen 7 jaar oud), dit was een teefje en we waren de beste vriendjes ooit. Destijds was de witte herder nog bekend onder de naam Amerikaanse Canadese witte herder.

 

Nadat ze helaas in 2008 overleed, was het voor mijn ouders vrij duidelijk dat ze graag weer een witje in hun gezin wilden.

 

Al snel was er weer een witje in ons midden, aangezien mijn interesse in honden bleef groeien, ben ik gestart met de opleiding dierenverzorging VMBO/MBO op het Terra College. Ik ging serieus trainen met onze Zwitserse witte herder genaamd Kyra op de hondenschool, daar deden we het zo goed dat wij er zelfs cum laude diploma’s gehoorzaamheid haalden.

 

Er kwam een tijd dat ik ging samen wonen met mijn vriend en dat ik mijn witte vriendin bij mijn ouders moest achterlaten, zij was immers hun hond. Ik heb vanaf dat moment besloten dat ik graag zelf ook verder wilde met dit prachtige ras. Ik ging op zoek naar een goede fokker en kwam uit bij Vivid Daydream, een geweldige startplaats voor mijn eerste echte eigen hond. Ik had inmiddels al zoveel over honden geleerd en mijn liefde voor de witjes was zo groot, dat ik op dat moment al wist dat ik met mijn toekomstige hond een eigen kennel wou gaan starten (mits de gezondheid van de hond het toe zou laten). Wat was ik blij dat ik na de kennismaking met Vivid Daydream op de wachtlijst stond!

 

01-09-2013 is de datum dat er pupjes bij Vivid Daydream werden geboren waar ook een pupje voor mij tussen zou zitten, wat was ik gelukkig! In een tijd van 8 weken ben ik een paar keer op kraamvisite geweest om met de pupjes kennis te maken en te knuffelen. Pupje roze werd ons pupje, ze kreeg de naam Fay. Zelfs toen al had pupje Fay een open, stabiel, lief, en prettig gestoord feestkarakter!

 

Inmiddels heb ik mijn opleiding dierenverzorging MBO afgerond en heb ik een opleiding hondentrimmen bij het ABHB gevolgd. Hierna heb ik een eigen trimsalon opgezet genaamd Hondentrimsalon Soulmate, waar ik elke dag met veel plezier werk.

 

In maart 2016 is mijn kennelnaam Alba Fides (Latijns voor ‘Wit Vertrouwen’) goed gekeurd door Raad van Beheer. Met mijn passie en liefde voor de Zwitsere witte herder heb ik als doelstelling om een zo goed mogelijk bijdrage te gaan leveren aan dit prachtige ras. Gezondheid en karakter staan boven aan, Fay is getest op de erfelijke afwijkingen MDR1 en DM, verder heeft ze röntgenfoto's gehad voor HD, ED en haar rug. Ik ben aangesloten bij de rasclub RZWH, Fay heeft daar deelgenomen aan de fokkeuring en is goedgekeurd. Ik kan nu beginnen om verantwoord te gaan fokken volgens de regels van deze vereniging.

Ik en Fay in Frankrijk
Ik en Fay in Frankrijk